Followers

Saturday, 27 August 2011

menjelangnya aidilfitri~

assalamualaikum buat pembaca blog,

pejam celik pejam celik,masa post ni ditulis dah tinggal 2 hari lagi nak menyambut Syawal kan,
terasa pantas sekali Ramadhan meninggalkan kita,
entah tahun depan dapat lagi ke kita semua berjumpa dengan Bulan Ramadhan,
rasenya macam belum puas lagi menikmati bulan ramadhan kan,,
Alhamdulillah,takde kesulitan pon semasa bulan ramadhan,
mungkin lah jugak ade =.= (haha,masalah takde air)
tapi kitorang kesah ape kan,
puase tetap puase,.
cerita pulak pasal aidilfitri,ia ade kaitan dengan kemenangan,
kemenangan ape?.kemenangan kita yang berjaya berpuasa di bulan ramadhan la.
ke ade sesapa yang ponteng puasa?harap harap takde la ye.,
lain la perempuan,itu Allah yang bagi excuse. :) hehehe
masa 1 Syawal kita melahirkan kesyukuran dengan bertakbir,bertahmid memuji Allah
tapi pelik kan kadang kadang sayu je takbir raya tuh,,
kenapa perlu sedih?sedangkan Allah anugerahkan hari untuk umat islam bergembira meraikan kemenangan,
ape ape pon.,
jom la kita sama sama bermaafan sesama kita,
yela,takut tak sempat pulak kan..
tapi,jangan pulak korang buat persepsi sendiri yang mintak maaf tuh just buat time raya je,,
batch kita kan memang banyak konflik segala bagai
tipu la kalau takde kutuk2 kawan,
tipu la kalau takde sakitkan hati kawan,
tipu la kalau tak pernah kecik hati dengan kawan,,
tipu la kalau...................... bla bla bla
jadi,,






dikesempatan ini,kami ingin mengucapkan salam aidilfitri dan selamat menyambut kemerdekaan kali ke 54,
semoga hidup kita semua lebih diberkati,insyAllah~










notakaki: sudah menyucikan diri di bulan ramadhan,jangan pula berbuat dosa di bulan syawal.



.




No comments:

Post a Comment